Francoisbrug

Projectlocatie:
Nieuwerkerk aan de IJssel
Opdrachtgever:
Gemeente Zuidplas
Terug naar overzicht

In Nieuwerkerk aan den IJssel is de uitvoering van de renovatie van de Francoisbrug in volle gang. De aannemer Slangen Staal heeft in de afgelopen periode de voorbereidingen getroffen. Er komt een nieuwe laagspanningsinstallatie, bedieningsinstallatie en besturingsinstallatie. De brug wordt uitgebreid met stalen bordessen waarop deze installaties worden aangebracht. Het brugbewegingswerk wordt grotendeels vernieuwd en deels gerenoveerd.

De Francoisbrug is een ophaalbrug en is gebouwd in het jaar 1980. De brug ligt over de Ringvaart van de Zuidplaspolder en verbindt samen met het Francois Viaduct de Schielandweg met de Kortenoord.

De renovatie is noodzakelijk omdat de bestaande installaties aan het einde van hun technische levensduur zijn. De installaties zijn storingsgevoelig en te vervangen onderdelen zijn niet meer verkrijgbaar.

TAS heeft voor deze renovatie het ontwerp gemaakt en het bestek geschreven. Voor de gemeente Zuidplas begeleiden wij nu de uitvoering van het werk door de inzet van een directievoerder en een toezichthouder.

Naar verwachting is de renovatie begin 2020 gereed.

Foto's